MI AZ, AMIT AKARSZ?

Az igazi nagy változás alapja, ha tudod mi az amit akarsz. Hogy min szeretnél változtatni.

Ha tudod mit akarsz, minden világosabb. Könnyebben meg tudod határozni mi fontos, gyorsabban fel tudod mérni, hogy mire kell fókuszálnod, jobban összhangba tudod állítani a tudatos és tudatalatti énedet a cél irányába. Új kapcsolódásokat hozol létre és olyan tetteid vannak, mint soha korábban.

Ha bizonytalan vagy abban mit akarsz, az lehet az oka, hogy csak két dolgot látsz: vagy túl sok lehetőséget, vagy egyet sem. Mindegyik azt eredményezi, hogy apró léptekkel haladj és kicsi eredményeket érj el.

Attól függően hol állsz most az életedben, megkérdezheted magadtól: Mi az amit igazán akarok?

Ez egy erős kérdés. Ha tudsz rá válaszolni, az olyan, mint amikor beülsz a kocsiba, beindítod a motort és becsatolod az öved. Indulásra kész vagy. Ez egy nagy lépés. Erősnek érzed magad, hogy elmenj bárhová. Az energia átjárja a tested. Ez nem azt jelenti, hogy holnapra ott leszel a célban, de már elkezdesz készülődni egy új dologra.

A Coaching az egyik legjobb módszer erre a dilemmára. Lehetőséget ad ahhoz, hogy feltérképezd az összes eszközödet, megadja a kényelmet a választásokhoz, és fókuszba helyezi azt, amit Te akarsz. A coaching arra is jó, hogy megnyissa az elméd és lásd, hogy amit elképzelsz, megvalósítható.

Ha ezt a cikket olvasod, változásra vágysz. Csak még nem tudod hogyan és hol kezdd el. Egy kis segítség:

  • Csukd be a szemed (miután elolvastad ezt a mondatot) és menj vissza az időben – próbálj visszaemlékezni mikor éreztél büszkeséget utoljára. Képzelj el 2-3 ilyen múltbeli alkalmat. Mit csináltál éppen? Hogy érezted magad? Írd le ezeket az emlékeket. Mit mondanak ezek az emlékek rólad?
  • Most, hogy már 2020 felénél járunk, érdemes kipróbálni ezt a tippet, hogy visszazökkenj a helyes vágányra. Emlékezz vissza mi volt számodra fontos januárban és nézd meg mi foglalkoztat most.
  • Most képzeld el magad a jövőben – 80 éves vagy – mit szeretnél látni az életedben? Azon az úton vagy most, amit a 80 éves majdani Önmagad látni szeretne? Ha nem, ideje váltani!

Amit igazán mélyen akarsz, izgalmasnak kell lennie. Nem cikkekből és könyvekből fog megtörténni, hanem a cselekedeteid által. Olvass kevesebbet – cselekedj többet! Csak kezdd el csinálni ami jólesik és a többi jön magától. Mielőtt felismernéd, rájössz mit akarsz!

És még egy utolsó gondolat. Ahogy egyre közelebb kerülsz a kérdéshez – Mit akarok? – egy másik gondolat máris ott terem: Mit várok el?

Az elvárás és az akarat két egymáshoz közel álló, de különböző fogalom. Érzed a különbséget?

 

Vissza a főoldalra